söndag 30 januari 2011

Korvakok i pulkabacken

Hade en burk bullens varmkorv i skafferiet som var lite svår att göra åt själv, 40 korvar är lite tufft för en person att äta. Så i stället bjöd jag in ett gäng ur familjen för lite pulkaåkning med korv och bröd som förtäring. Fördelen med kokkorv är att man slipper själva grillmomentet vilket annars brukar ställa till med lite krångel utomhus. Korvar som hamnar i glöden, korvar som blir för svarta, korvar som är kalla i mitten, rök i ögonen och en evig väntan på bra glöd. Har man dessutom korv i burk blir själva värmningen väldigt enkel så man inte ens behöver ha en gryta, det enda man behöver göra är att öppna locket och ställa burken mitt i elden. Sedan är det bara att plocka fram sina nybakta korvbröd och lägga i korven och njuta.

Veden till elden på väg nedför backen.

Elden tänd och korvburken placerad mitt i på värmning.

Snart klart.

I väntan på varmkorv.

Kramsnö är praktiskt, då kan man göra både bänkar och bord i snön. Uppackning av korvtillbehör.

Korvbrödsbagerskan stoppsladdar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar