FRUSEN POLKAGRISPAJ
Pajdeg:
20 småkakor med chokladsmak, ex maryland cookies
2 msk kakao
25 g smält smör
Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppa pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare tills du får en smulig blandning. Tryck ut smulorna i en form med löstagbara kanter. Ställ in i kylen eller frysen en stund.
Vispa grädden och blanda med marshmallowfluff, smaksätt med några droppar pepparmyntsolja. Lägg en tredjedel av krämen åtsidan i en separat bunke. Krossa polkagrisarna i en mortel eller med hammare i plastpåse. Blanda ner krosset i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i den. Tag den resterande krämen och färgsätt med några droppar röd karamellfärg. Klicka eller bred ut den rosa krämen ovanpå den vita krämen i pajformen. Gör eventuellt ett mönster med hjälp av en kniv. Ställ in pajen i frysen och låt den stå där minst 5 timmar. Tag ut cirka 10-15 minuter innan servering och dekorera med krossade polkagrisar.
Blanda i hop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Låt koka upp och rör tills all choklad smält. Små sjud såsen 10-15 minuter tills den är tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Sött och gott med frisk smak av pepparmint.
Efter 4 ganska stora portioner var det fortfarande mycket kvar.
Den där pajen bakade jag för några veckor sedan, har visste en bit kvar i frysen :-), så sött och så gott, fast sambon gillade den inte, han tyckte den var för söt, ja desto paj mer till oss andra :-)
SvaraRaderaJa pajen var riktigt söt, men jag tyckte inte det blev för mycket. Dock så räcker det med en ganska liten bit för att man skall bli nöjd.
SvaraRadera