BANAN- OCH VALNÖTSMUFFINS MED SMULDEGSTOPPING OCH TVÅ SORTERS FLUFF
6-8 stora muffins
2 1/2 dl vetemjöl special
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl fiberberikade havregryn
100 g hackade valnötter
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl jordnötssmör
1 banan
Smuldegstopping:
1/2 dl smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
Vaniljfluff:
2 dl vanilj-marshmallow fluff
2 dl cream cheese
Jordnötsfluff:
2 dl vanilj-marshmallow fluff
2 dl jordnötssmör
Garnering:
Skumbananer
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt de fiberberikade havregrynen och vanötterna. Ställ åt sidan.
Vispa smör och socker vitt och poröst, använd gärna elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, jordnötssmör och vispa hastigt i hop. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om till allt blandats. Rör inte för mycket.
Skala och skär bananen i tunna skivor. Varva smeten med bananskivorna i muffinsformarna så att de fylls till 3/4. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Knåda ihop smuldegen och smula den grovt över. Grädda i 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna på galler.
Rör ihop marshmallow fluff och cream cheese. Bre eller spritsa ut en klick på ena sidan av muffinsen. Rör ihop jordnötssmör och marshmallow fluff. Forma till runda kulor som du fäster med en tandpetare i varje muffins. Trä en skumbanan på varje tandpetare.
Muffins full och överröst med godsaker
Knaprig, söt och lite salt topping.
vilka roliga muffins, ser så goda ut med två sorters fluff och smuldeg
SvaraRadera