GRÖN PIZZA MED SQUASH, PESTO OCH NÖTTER
6-8 bitar
Botten:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten (37 grader)
1 tsk salt
3 dl malda blandade nötter ex hasselnötter och mandel
7 dl vetemjöl special
1 msk olivolja
Fyllning:
1 st squash
200 g pesto
125 g mozzarella (en boll)
Parmesanost, riven
Paranötter, hackade
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet tillsammans med saltet.
2. Blanda i de malda nötterna och oilvoljan. Tillsätt mjölet och knåda till en smidig och inte allt för kletig deg. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30-45 minuter.
3. Kavla eller tryck ut degen på en oljad plåt.
4. Bred ut peston över degen. Hyvla squashen tunt med osthyvel och fördela skivorna ovanpå peston. Riv eller smula sönder mozzarellan och strö den och de hackade nötterna över pizzan. Avsluta med att strö över riven parmesan.
5. Grädda cirka 20-30 minuter tills pizzan fått färg. Skär upp i portionsbitar.
Utbakad botten med pesto på.
Grön, grönare, grönast, squashen på plats.
Massor med ost på plats, det kanske viktigaste på hela pizzan.
Färdigbakad! Ser lite halvmöglig ut men smakade jättegott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar