onsdag 15 december 2010

Irish tea

Jag tillhör den lilla skaran vuxna människor som inte dricker kaffe, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Har faktiskt smakat några gånger men nej för mig förblir det obegripligt att någon kan tycka denna dryck är så god att man väljer att dricka flera koppar om dagen. Tror att jag kan räkna antalet druckna koppar kaffe i vuxen ålder på ena handens fem fingrar, avslutningsmiddagen på gymnasiet, två gånger under åren jag jobbade i hemtjänsten (jag kunde inte med att säga nej...), en gång i Norge eftersom det var något som jag var tvungen att göra enligt brorsan eftersom vi åkt över gränsen just för att dricka kaffe och sedan sist men inte minst en gång för att testa om Caffe Latte är så fantastiskt gott som alla påstår (nej det smakade skit det också...). Fem gånger som övertygat mig om att kaffe inte är gott.

Så nej jag kommer med största sannolikhet aldrig börja dricka kaffe. Många verkar dock tro att jag har en plan för att någon gång i framtiden börja dricka kaffe. Jag: "Nej tack jag dricker inte kaffe". Person som vill bjuda på kaffe: "När skall du börja med det?". Har fått den frågan flera gånger och nej jag har inget exakt datum för när jag kommer bli "vuxen" och börja dricka denna vedervärdiga dryck. Ännu värre är nästan de som skall försöka trösta mig och säga saker i stil med "Jag drack inte heller kaffe i din ålder, men jag började med det i 40-års åldern och nu går det bra att dricka". Som att det skulle göra mig glad? Varför ser alla kaffedrickare det som sitt kall att försöka övertyga alla andra om att kaffedrickning är det enda rätta? Har jag någonsin som tedrickare försökt att omvända er? Nej jag begriper inte riktigt varför alla dessa ansträngningar görs för att se till att jag börjar dricka kaffe. Jag klarar av mitt liv utmärkt utan att dricka kaffe, jag vill inte lära mig och kommer aldrig att lära mig. Punkt.

Vad jag har hört så älskar många kaffedrickare att vid festliga tillfällen dricka Irish Coffee, kaffe med farinsocker, grädde och whiskey i. Jodå jag tycker också om farinsocker, grädde och whiskey men det är kaffet som återigen ställer till det för min del, jag har svårt att tro att dessa tre beståndsdelar hur goda de än är kan uppväga kaffets vidriga smak. Så även Irish Coffee är något som jag aldrig dricker. Nu finns dock lösningen på hur jag skall kunna slippa vara utanför när det bjuds på denna sortens drink. I lördags när vi satt och jäste efter ett alldeles för stort intag av crème brulée och det började förberedas för Irish Coffee beställde jag en gjord på te i stället = Irish Tea. Även fast jag var ganska skeptisk till en början så var det faktiskt ganska gott. Rejält med whiskey, farinsocker, vispad grädde och ganska beskt te, jo det smakade faktiskt riktigt bra. Såg ut som en skummig öl ungefär men smaken var någon helt annan. Så nu slipper jag i framtiden att känna mig utanför när det serveras Irish Coffee jag tar den bara med te istället.

Seriösa männsikor har en liten Irish coffee brännare för att smälta farinsockret. Brodern i fart med tillverkningen.

En skummig öl? Nej en varm gog Irish Tea.

1 kommentar:

  1. Dricker inte heller kaffe och har aldrig gjort det, har aldrig någonsin druckit en kopp kaffe :-) , avskyr verkligen smaken av kaffe och skulle absolut inte få ner en hel kopp :-) och jag kommer inte heller försöka lära mig att dricka det.

    Så smart med Irish tea, fast jag gillar ju inte whisky heller :-)

    SvaraRadera