CRÈME BRULÉE
8 Portioner
12 äggulor
4 dl vispgrädde
6 dl mjölk
160 g socker
2 st vaniljstång
Till karamellisering:
Farinsocker strö
Strösocker
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur de små fröna ner i en kastrull och tillsätt lite av strösockret. Häll i grädden och mjölken och lägg i de urskrapade vaniljstängerna. Värm blandningen några minuter under omrörning.
3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke och vispa lätt. Tag bort vaniljstängerna ur gräddblandningen och häll den ner i äggblandningen. Vispa tills allt blandat sig.
4. Smöra åtta små formar eller en större form. Häll blandningen i formarna och ställ dem i en långpanna med hett vatten. Vattnet skall nå lite över halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills vaniljkrämen stelnat.
5. Tag ut formarna och låt dem kallna.
6. Strö rikligt med farinsocker strö och strösocker över formarna. Karamellisera sockret med hjälp av gasolbrännare.
7. Servera direkt.
Vaniljkrämen färdiglagad.
Först ett rikligt lager med farinsocker strö...
....och sedan ett rikligt lager med vanligt strösocker.
På väg att sätta fyr på gasolen, brodern undervisar från sin plats bakom kameran.
Karamellisering pågår.
Se sådan stil creme brulee makerskan har.
Så här glad ser man ut när man fått en gigantisk creme brulee i födelsedagspresent.
Smaskens!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar