MOROTSFRALLOR MED PSYLLIUMFRÖ
0,5 liter morotsjuice
50 g jäst
1 dl vatten
2 tsk salt
1 dl olivolja
1 dl psylliumfrö
Cirka 1,7 liter siktat dinkelmjöl
Ägg till pensling
Smula ned jästen i en bunke och lös upp den i lite ljummet vatten. Tillsätt morotsjuice, olja och salt och rör samman till en slät degvätska. Tillsätt psylliumfröna. Arbeta in dinkelmjölet tills du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt i cirka en timme tills degen uppnåt dubbel storlek.
När degen jäst klart så stjälp upp den på mjölat underlag. Dela på hälften och rulla ut till två rullar som skärs i tjocka skivor och rullas till bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla ovansidan på bullarna. Låt bullarna jäsa i yterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Lås svalna på galler.
Guldgula prickiga frallor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar