HJÄRTLIGA RÖDBETSFRALLOR
170 g färska rödbetor + salt och vatten
1 dl äppelmos
50 g jäst
1 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl olivolja
cirka 1,7 liter vetemjöl special
Ägg och vallmofrö till garnering
Skala och tärna rödbetorna och lägg dem i en kastrull. Häll i cirka en halvliter vatten och några teskdar salt och koka rödbetorna tills de är mjuka. När rödbetorna kokat mjuka så mixa dem tillsammans med vattnet till en slät puré. Jag fick totalt cirka 4 dl puré. Låt svalna till 37 grader.
Smula ned jästen i en bunke och lös upp den i lite ljummet vatten. Tillsätt rödbetspurén, äppelmoset, olja och salt och rör samman till en slät degvätska. Arbeta in vetemjöl tills du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt cirka en timme tills degen uppnåt dubbel storlek.
När degen jäst klart så stjälp upp den på mjölat underlag och kavla ut den till en 30 x 40 cm stor platta. Skär 16 rektangulära bitar med en vass kniv. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla ovansidan på bitarna. Strössla hjärtan av vallmofrön med hjälp av en pappersmall. Låt bitarna jäsa i yterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Lås svalna på galler.
Überpluttenuttigt men så jäkla snyggt.
Den som inte faller för dessa frallorna måste vara helt känslokall.
Fluffigt och rosa på helt naturlig väg.
Fralla att dela med sin älskling.
gu vad fina,skulle passa lika bra till julen och alla hjärtans.super söta
SvaraRadera