GRÖTIGA SKRÄDMJÖLSFRALLOR
9 st stora frallor
5 dl vatten
1 dl skrädmjöl
2 dl crème fraîche
1 dl ljummet vatten
50 g jäst
0,5 dl olja
1 msk salt
1 msk ljus sirap
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
15 dl vetemjöl
Till pensling:
1 uppvispat ägg
solrosfrön
pumpafrön
linfrön
Rör ihop vattnet och skrädmjölet och koka ihop det till en gröt. Häll gröten i en degbunke och tillsätt crème fraîchen och rör om till det har blandat sig.
Lös jästen i 1 dl ljummet vatten och tillsätt saltet innan blandningen rörs ner i gröten, tänk på att gröten inte för vara för varm när du rör ner jästblandningen, max 37 grader. Blanda i oljan, sirapen och fröerna och börja sedan arbeta in vetemjölet lite i taget. När degen fått en fast och inte allt för kletig konsistens så strö över lite mjöl och låt jäsa under en bakhandduk i ca 30 min.
När degen jäst klart så forma bullar av degen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över blandade fröer. Täck med bakhandduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
När bullarna är färdigjästa så sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 98 grader.
I jämförelse med dessa frallmonster ser både tekopparna och assietten minimaliska ut haha.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar