söndag 16 oktober 2011

Morotsfrallor med psylliumfrö

För att vara logistiker är jag ibland fruktansvärt dålig på att planera. Hmm jag skall baka och har dåligt med ingredienser..... Måste åka och handla.... Men vad skall jag ha??? .... Inte en aning.... Hmm spännande juiceavdelning de har på ICA i Tranemo.... Vad är det där för fräcka frön?..... Några timmar senare plockar man ut morotsfrallor med psylliumfrö ur ugnen....helt oplanerat men så fruktansvärt gott och snyggt.

MOROTSFRALLOR MED PSYLLIUMFRÖ

0,5 liter morotsjuice
50 g jäst
1 dl vatten
2 tsk salt
1 dl olivolja
1 dl psylliumfrö
Cirka 1,7 liter siktat dinkelmjöl

Ägg till pensling


Smula ned jästen i en bunke och lös upp den i lite ljummet vatten. Tillsätt morotsjuice, olja och salt och rör samman till en slät degvätska. Tillsätt psylliumfröna. Arbeta in dinkelmjölet tills du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt i cirka en timme tills degen uppnåt dubbel storlek.

När degen jäst klart så stjälp upp den på mjölat underlag. Dela på hälften och rulla ut till två rullar som skärs i tjocka skivor och rullas till bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla ovansidan på bullarna. Låt bullarna jäsa i yterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda frallorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Lås svalna på galler.


Guldgula prickiga frallor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar