Lyckades som vanligt missa att låta smöret bli rumsvarmt innan det vispas pösigt med sockret eller rättare sagt jag hade för dåligt tålamod så jag orkade inte vänta på att det skulle bli lättrört. Så som vanligt utvecklades det hela till en rejäl brottningsmatch mellan mig, elvispen, bunken och det stenhårda smöret. Till sist nåddes dock det eftertraktade pösigheten och på köpet blev köket städat både här och där eftersom brottningsmatchen medfört en viss spridning av både socker och smör runt om i köket... Att man aldrig blir gammal och klok nog att vänta tills smöret blir mjukt.
MÅRBACKAKAKA
200 g smör
2,5 dl socker
3 st ägg
200 g skrädmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
3 droppar bittermandelolja
Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröa en rund form som mäter 20-25 cm i diameter. Rör smör och socker pösigt och tillsätt sedan äggen ett i taget under omrörning. Blanda bakpulvret och vaniljsockret med skrädmjölet och rör ned det i smeten tillsammans med mjölk och bittermandelolja. Häll smeten i formen och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 50 minuter beroende på vilken konsistens på kakan du önskar. Lossa kakan ur formen och låt svalna på galler.
Inte särskilt flashigt utseende men ack så god.
Varför inte skriva ut mängden skrädmjöl i deciliter också? Det är inte alla som äger en köksvåg. Mängden socker anges ju i deciliter.
SvaraRaderaVarför inte skriva ut mängden skrädmjöl i deciliter också? Det är inte alla som äger en köksvåg. Mängden socker anges ju i deciliter.
SvaraRadera