lördag 4 juni 2011

Skrädmjölsdrömmar

Skrädmjöl igen... Jag har verkligen fastnat i skrädmjölsträsket men trivs ganska bra där, hittills har allt blivit gott. På tur denna gång var att testa att baka drömmar med skrädmjöl vilket gav smakfulla söta drömmar som smälte fint i munnen. Något som gav pluspoäng till detta recept var att kakdegen var väldigt lätthanterlig och var enkel att baka ut till snygga runda drömmar. Efter en del rotande hittade jag till sist lite Hjorthornssalt i skafferiet men endast en tsk ungefär och i receptet stod 1,5 -2 tsk. Chansade dock med att baka med lite för lite hjorthornssalt i degen och detta gav bra resultat ändå, drömmarna blev ungefär som drömmar brukar bli. Får väl ta och testa att göra drömmarna med rätt mängd någon gång och se om det blir någon större skillnad.

SKRÄDMJÖLSDRÖMMAR

160 g smör
2 dl socker
3 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
1,5-2 tsk hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 160 grader. Häll ner alla ingredienser i en bunke och nyp ihop dem till en formbar deg. Rulla runda bollar av degen och placera dem med gott om utrymme emellan på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Kakor att drömma om.

Är lite imponerad över att jag lyckades få till samma storlek på alla kakor och dessutom placera dem i raka fina rader.

1 kommentar:

  1. Skrädmjöl är gott att baka med och har testat på drömmarna och tekakorna, himla goda och verkligen speciella i smaken

    SvaraRadera