onsdag 13 oktober 2010

Ugnspannkaka med äpple

Passade på att ta vara på lite fallfrukt igår och göra en ungspannkaka fylld med äppelklyftor. Blev väldigt fräscht och gott och passade utmärkt som kvällsmat. Behövdes ingen sylt till men skulle kunna tänka mig att en klick keso till skulle kunnat vara gott. Jag får alltid göra en halv sats extra av ugnspannkakssmet för att fylla min långpanna som är betydligt större än de 30x40 cm som recepten oftast är anpassade till. Receptet nedan är just anpassat för en lite större långpanna.

UGNSPANNKAKA MED ÄPPLE

7 ägg
12 dl mjölk
7 dl mjöl
1 tsk salt
2 msk socker
6-7 små syrliga äpplen

Socker+kanel att strö över pannkakan.

Sätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem lätt. Tillsätt mjölet, saltet, sockret och hälften av mjölken. Rör till en slät smet och vispa sedan i resten av mjölken. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Häll smeten i en smord långpanna och strö över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills pannkakan fått fin färg. Ta ut pannkakan och strö över socker och kanel medans pannkakan fortfarande är varm.

En hybrid mellan äppelkaka och ugnspannkaka!

1 kommentar:

  1. Vad gott det låter, ugnspannkaka brukar jag göra med tex kassler eller skinka, men med äpple har jag aldrig testat, det måste jag göra

    SvaraRadera