torsdag 7 oktober 2010

Äppelkladdkaka

I bland blir det verkligen som i seriestrippar för mig när jag får en bra idé, det känns verkligen som det tänds en lampa. Det bästa/värsta är dock att lampeländet vägrar slockna innan jag testat idén. Så var det härom kvällen när idén om äppelkladdkakan föddes, den vägrade ge med sig och till sist så fann jag mig själv irrande ute i trädgården med pannlampa sökandes efter äpplen. Äpplena blev bärgade och framåt nio kunde jag smaka på min kreation som blev väldigt lyckad, en härlig blandning av kladdkaka och äppelkaka. Lite sött och lite syrligt på samma gång. Jag åt den ljummen på kvällen men sambon som åt upp sista biten dagen efter sa att den var nästan bättre kylskåpskall.

ÄPPELKLADDKAKA FRÅN BOESTORP

1 rund kaka

2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
2 st syrliga små äpplen eller 1 större äpple

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Rör samman ägg och socker och tillsätt det varma smälta smöret.
3. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker och rör till en slät smet. Riv äpplena och rör ned rivet i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten när den är klar.


Kladdig mitt, söt smak och knaprig kant, en helt perfekt kladdkaka!

En perfekt kombo mellan sött och syrligt!


Med detta bidrag är jag med och tävlar om månadens blogg på http://matfeed.se/.

2 kommentarer:

  1. äppelkladdkaka har jag aldrig ätit, vad gott det ser ut, det måste jag bara testa

    SvaraRadera
  2. Har gjort denna kakan nu, men den tog betydligt mer tid i ugnen. Vilken storlek på formen hade du?

    SvaraRadera