ÄPPELKLADDKAKA FRÅN BOESTORP
1 rund kaka
2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
2 st syrliga små äpplen eller 1 större äpple
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Rör samman ägg och socker och tillsätt det varma smälta smöret.
3. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker och rör till en slät smet. Riv äpplena och rör ned rivet i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten när den är klar.
Kladdig mitt, söt smak och knaprig kant, en helt perfekt kladdkaka!
En perfekt kombo mellan sött och syrligt!
Med detta bidrag är jag med och tävlar om månadens blogg på http://matfeed.se/.
äppelkladdkaka har jag aldrig ätit, vad gott det ser ut, det måste jag bara testa
SvaraRaderaHar gjort denna kakan nu, men den tog betydligt mer tid i ugnen. Vilken storlek på formen hade du?
SvaraRadera