UGNSPANNKAKA MED ÄPPLE
7 ägg
12 dl mjölk
7 dl mjöl
1 tsk salt
2 msk socker
6-7 små syrliga äpplen
Socker+kanel att strö över pannkakan.
Sätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem lätt. Tillsätt mjölet, saltet, sockret och hälften av mjölken. Rör till en slät smet och vispa sedan i resten av mjölken. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Häll smeten i en smord långpanna och strö över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills pannkakan fått fin färg. Ta ut pannkakan och strö över socker och kanel medans pannkakan fortfarande är varm.
En hybrid mellan äppelkaka och ugnspannkaka!
Vad gott det låter, ugnspannkaka brukar jag göra med tex kassler eller skinka, men med äpple har jag aldrig testat, det måste jag göra
SvaraRadera