Hallon från Boestorp.
Färdigrensade och klara för bakning.
Två husdjur som följde med på köpet, lagom till fotograferingen blev de dock blyga och kröp in i sina snigelhus.
HALLONSMULPAJ MED MUSCOVADOSOCKER
Till en pajform cirka 24 cm i diameter
Smuldeg:
275 gram smör
7,5 msk mörkt muscovadosocker
4,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
Hallonfyllning:
5 dl hallon
1 msk mörkt muscovadosocker
0,5 msk potatismjöl
2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser till smuldegen och nyp ihop dem till en smulig deg. Bred ut drygt hälften av smulorna i en pajform så att bottnen täcks. Grädda bottnen i mitten av ugnen cirka 6-7 minuter.
Blanda samman hallonen med sockret, muscovadosockret och potatismjölet och fördela blandningen över den förgräddade bottnen. Strö över de resterande smulorna. Grädda pajen i cirka 20 minuter. Servera med vaniljsås.
Till en liten burk
5 dl hallon
0,5 dl vatten
1 dl mörkt muscovadosocker
2,5 dl syltsocker med pektin
3 st turkiska pepparkarameller
Mortla karamellerna till ett fint pulver. Blanda alla ingredienser i en gryta och låt koka upp under omrörning. Låt koka under omrörning cirka 5 minuter tills bären kokat sönder. Häll upp marmeladen i en väl rengjor burk. Låt svalna.
Ser ut som vilken marmelad som hellst men i burken döljer sig en marmelad med överraskande smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar