Jag gjorde en stor sats med muffins och vill man inte ha så många som 35 muffins så går det utmärkt att halvera mängderna i recptet.
HALLONMUFFINS MED 2 X CHOKLAD OCH CRUMBLE
35 st medelstora muffins
4 ägg
2 dl socker
2 dl vaniljyoghurt med choklad (Skånemejerier)
200 g smält smör
10 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g ljusa choklad chips (går utmärkt att använda hackad choklad i stället)
50 g mörk hackad choklad 70 %
ca 250 g hallon
Crumble
150 g smör
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till smuldegen (crumblen) i en skål och nyp samman till smulor.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett och yoghurt och rör till en jämn smet. Blanda ut bakpulver och vaniljsocker i lite av vetemjölet och tillsätt i äggblandningen tillsammans med resten av vetemjölet. Rör samman till en slät ganska tjock smet. Vänd för siktigt ned chokladen. Fyll medelstora muffinsformar till 1/2 med smet, tryck ned 2-3 hallon i varje muffin och skopa sedan i ytterligare lite smet så att formarna fylls till 3/4. Grädda muffinsen i cirka 15-20 minuter i nedre delen av ugnen tills de fått gyllenbrun färg. Känn med sticka så att de är klara.
Ett muffinshav.
Mjukt och knaprigt i härlig blandning.
Lite feeling av hallonpaj i miniformat.
Ser gott ut! :-)
SvaraRadera