I veckan blev det två nya varianter av mjölfritt bröd och den första varianten bakade jag på cashewnötter, ägg, apelsin och fiberhusk. Fiberhusk för er som inte vet är egentligen pulvriserat psyillumfröskal. Blev riktigt goda och trevliga bullar med massor med nötsmak. Som jag sa till någon som undrade om det var gott, så kan det inte likställas med barkis direkt men det funkar absolut som substitut för bröd. Gott med pålägg men går även utmärkt att äta utan vilket gör dem praktiska att plocka med och hugga in på precis före träning exempelvis.
CASHEW- OCH APELSINBRÖD
12 st
350 g fileade och skalfria apelsinklyftor
3 + 4 dl saltade och rostade cashewnötter
3 dl naturella cashewnötter
1 dl fiberhusk
4 ägg
Dekoration:
Saltade och rostade cashewnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa de salta (3dl) och de naturella cashewnötterna till ett grovkornigt mjöl i en matberedare och tillsätt efter en stund all apelsin. Mixa till en slät massa. Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt. Tillsätt den mixade apelsinblandningen och fiberhusket och blanda till en deg. Blanda slutligen ned de resterande hela cashewnötterna. Forma degen till 12 st bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Dekorera bullarna med cashewnötter. Baka i ugnen cirka 50 minuter. Håll koll på bullarna så att de inte får för mycket färg, blir de allt för mörka så sänk temperaturen till 150-100 grader efter en stund.
Ganska kaklika men smakar nog mer som bröd än som kaka.
Massor med stora nötbitar i är gott.
Kul med mjölfria bröd :-)
SvaraRadera