söndag 4 september 2011

Tigerkladdkaka deluxe

Kunde det optimala kladdkakereceptet bli bättre? Testade i fredags och svaret blev JA. Helt fruktansvärt farligt god blev den, alldeles för god. Får nog ta och glömma detta recept och hitta på en äckligare variant så att intaget inte blir lika stort... Testa gärna men jag varnar, det är lätt att bli beroende!

TIGERKLADDKAKA DELUXE

1 kaka

125 g smör
1 dl rårörsocker
2 dl strösocker
2 ägg
0,5 dl marsanpulver
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg och socker. Smält smöret och häll det varmt över ägg-sockerblandningen och rör runt så att allt blandas. Låt blandningen stå en stund och smörj och bröa en rund springform under tiden. Tillsätt marsanpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör samman till en slät och ganska stabbig deg. Häll över cirka 1/3 av smeten i en annan bunke och rör ned kakaon i den delen av smeten. Häll först ned den ljusa smeten i formen och dutta sedan över den mörka så att den blir jämt fördelad i formen. Ta eventuellt en kniv och dra i formen så att det blir ett "roligare" mönster. Grädda i ugnen cirka 20 minuter. Känn med en sticka och ta ut kakan när den fått önskad kladdighetsgrad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar