Detta frallexperiment blev rikitigt lyckat och resulterade i saftiga och goda frallor med härligt tugg av olika frön.
MUNKA LJUNGBYFRALLOR
Ca 12 st
50 g jäst
1 dl ljummet vatten
5 dl turkisk yoghurt
2 tsk salt
1 dl olja
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl pumpafrö
3 dl havregryn
14 dl vetemjöl
Ägg och frön till pensling
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med det ljumma vattnet. Tillsätt yoghurt och olja och rör samman till en slät degvätska. Rör ner saltet, fröna och havregrynen och tillsätt slutligen vetemjölet lite i taget tills degen är smidig och släpper bunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt cirka 30-60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop degen och dela sedan i 12 bitar som formas till runda frallor. Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla sedan frallorna med en gång. Strö över blandade frön och låte sedan frallorna jäsa 30 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen cirka 15 minuter tills de fått fin färg och är genomgräddade. Låt svalna på galler.
Frallor för skåneutflykt
Mattes malliga utställningshäst på plats i Munka Ljungby
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar