VANILJMUFFINS MED HALLON, VIT CHOKLAD OCH CRUMBLE
7 stora muffins
2 ägg
1 dl socker
2 dl vaniljyoghurt (jag använde Lindahls delikatessyoghurt med vaniljsmak)
1 dl flytande matfett (jag använde Milda Culiness men det går säkerligen bra att använda olja eller 100 g smält smör i stället)
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
225 g hallon (jag använde frysta hallon men färska fungerar nog lika bra)
Crumble
75 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till smuldegen (crumblen) i en skål och nyp samman till smulor.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett och yoghurt och rör till en jämn smet. Blanda ut bakpulver och vaniljsocker i lite av vetemjölet och tillsätt i äggblandningen tillsammans med resten av vetemjölet. Rör samman till en slät ganska tjock smet. Skär chokladen i centimeterstora fyrkanter och tillsätt i smeten. Vänd försiktigt ned hallonen i smeten precis innan den skedas upp i formarna. Fyll amerikanska muffinsformar till 3/4 med smet och avsluta med att strö över crumble längst upp på smeten. Grädda muffinsen i cirka 15-20 minuter i nedre delen av ugnen tills de fått gyllenbrun färg. Känn med sticka så att de är klara.
Hallonmuffins to die for :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar