torsdag 26 augusti 2010

Den friterade tårtan

Jag drömmer massor med konstiga saker och för någon månadsedan dök den upp, drömmen om den friterade tårtan. Vanligtvis brukar jag skratta lite åt allt konstigt jag får i hop på nätterna och sedan brukar det vara bortglömt. Men den friterade tårtan har satt griller i huvudet på mig och vägrar släppa taget. Det som jag mest funderar över är helt enkelt om det skulle vara möjligt att göra så som jag gjorde i drömmen?

Lite kort drömde jag ungefär så här. Det skall vara släktkalas hos morbrodern och jag har fått uppdraget att göra tårta. Givetvis väljer jag inte den enkla vägen utan i stället väljer jag att göra en variant med någon typ av friterad botten. Kommer i håg att jag blandar till någonslags sockerkakssmet som jag sedan klickar ner i en gryta med rejält med smör i så att smeten steks/friteras. Efter en stund har smöret sugits upp och det är bara att vända upp någonslags stekt eller friterad botten. Uppe på denna breder jag sedan jordgubbssylt och sedan på med grädde eller någonslags fromage. Han t.o.m drömma att vi åt tårta och att det smakade gott. Men som sagt drömmar är aldrig lyckliga, helt plötsligt har jag gjort för lite tårta och min snälla moster tvingar mig helt plötsligt att göra en till tårta "Dålig stil att göra så att det inte räcker åt alla". Så helt plötsligt håller jag på att göra en tårta till utan recept och givetvis krånglar allt, kastrullerna är borta osv osv. Sedan vaknade jag som tur var.

Helt superkonstig dröm jag vet, ändå kan jag inte släppa den. Skulle det funka i verkligheten? Jag menar man kan ju steka sockerkakssmet och flottringar och munkar friteras ju. Pannkakstårta är ju gott och den är ju varm från början så det borde ju vara gott även med tjockare bottnar. Gaahhh jag får inte ro innan jag har provat. Funderar nu antingen på någonslags krabellursmet eller eventuellt en tjockare sockerkakssmet som man rimligtvis borde kunna steka bottnar av. Erkänn att det låter gott?? Jag fyller ju år om cirka ett halvår så tills dess kanske jag har klurat ut något och kan bjuda på friterad/stekt tårta då.

Så vad tror ni vänner kommer det funka och bli gott?

1 kommentar:

  1. Det låter onekligen gott, och skulle du misslyckas kan du alltid titta här och inse att du är i gott sällskap: http://www.cakewrecks.blogspot.com/

    SvaraRadera