onsdag 25 maj 2011

Bageri Bragnum

Jag har varit dålig på att både blogga och baka de sista veckorna men jag tycker själv att jag har en godtagbar ursäkt; jag har flyttat. Så numera borde bloggen heta Bageri Bragnum eftersom det är på denna lantliga plats jag bor nu. Lite komiskt att jag verkar gilla att bo på ställen som börjar på B, först Boderås sedan Boestorp tillbaka till Boderås igen och numera alltså Bragnum. Efter en månads stångande med flyttlådor, IKEA-möbler och allmänt flyttkaos börjar nu dock min lägenhet likna just en lägenhet och tom en bebolig sådan. Så min förhoppning är nu att jag skall kunna ägna lite mer tid åt bloggandet, bakandet och kanske framförallt levandet. Spänn fast säkerhetsbältena och gör er beredda på Bageri Bragnums take-off.

Lite bilder från mitt nästan färdiginredda kök:

Är mycket nöjg med köket som är öppet, luftigt, ljust och fräscht. Är särskilt nöjd med den rejäla arbetsbänken och det användbara duschmunstycket på köksblandaren.

Det är mycket att diska när man packar upp sina grejer som legat nedpackade i några månader så i två veckor skapade jag dagligen ett diskberg liknande det på bilden.

Gammalt och nytt i en mix på köksbänken. Redskap från Rosti till vänster, snygga, praktiska och väldigt användbara. Sedan en egenskapad sammansättning med redskap som blivit placerade i en gammal blomkruka. Knivstället med Sjöfartsverkets (!!!) logga är fyndat på loppis och köptes inkl alla knivarna, inga globalknivar direkt men har bra tyngd och funkar fint för mig. Sitt i raddan står två mortlar varav den första är en riktig tungviktare som säkert väger 5 kg.

Tavellisterna "Ribba" från IKEA kan användas till annat än tavlor, här fungerar de som förvaring för kokböcker, skärbrädor, brickor och fat.

Kryddhylla vid sidan om spisen. Burkarna på fatet är loppisfyndade och härstammar säkerligen från det bruna och gröna 70-talet.

Köksfönstret härbergerar min samling av gröna fotogenlampor.

Praktiskt med träbjälkar i taket som man kan använda för att hänga upp kökssaker på.

1 kommentar: